REKLAMA

Daniel Supronik: będę ubiegał się o stanowisko burmistrza Sokółki

Daniel Supronik poinformował dziś, że w najbliższych wyborach samorządowych będzie ubiegał się o fotel burmistrza Sokółki.

REKLAMA

„Tak, będę kandydował na burmistrza naszej Małej Ojczyzny. Tak, to będą dla mnie wyjątkowe wybory. W kwietniu będę prosił Państwa o kredyt zaufania i powierzenie mi tej odpowiedzialnej funkcji" - napisał przewodniczący sokólskiej rady miejskiej w komunikacie zamieszczonym dziś na Facebooku.

„Okres ponad dziewięciu lat, w czasie których przeprowadziłem z Wami setki rozmów oraz spotkań pozwolił mi w dużej mierze poznać potrzeby i oczekiwania mieszkańców Naszej Gminy. Ten czas uzmysłowił mi, że mimo wielu zrealizowanych zadań nadal czekają mnie kolejne wyzwania, którym chciałbym sprostać jako Wasz Burmistrz. W najbliższym czasie przedstawię swój program rozwoju Miasta i Gminy na najbliższe lata" - dodał.

Już wcześniej chęć ubiegania się o reelekcję deklarowała burmistrz Ewa Kulikowska.

Daniel Supronik jest przewodniczącym rady miejskiej w Sokółce od listopada 2022 roku. Pełnił tę w poprzedniej kadencji samorządu. Jest jednym z najbliższych współpracowników starosty Piotra Rećko. Pracuje jako dyrektor w Wydziale Finansowym Starostwa Powiatowego w Sokółce.

(pb)

Wróć do początku strony